Monumentaal glas

“Glas van vroeger – kwaliteit van nu”

U ziet ze wel eens, die prachtige monumentale panden, historische gebouwen en idyllische woningen. De architectonische uitstraling die karakteristiek is voor een bepaalde bouwperiode maakt het niet eenvoudig om prestatie-eisen van nu te integreren met het gebruik van nieuwe materialen en toch het oude karakter te behouden. Het oorspronkelijke glas heeft een typische uitstraling die refereert aan een productiewijze van glas uit vervlogen tijden. Dit glas voldoet alleen niet meer aan de eisen van nu als het gaat om isolatie, geluidswering, inbraakwering en milieu.

Amsterdamse Glashandel van Beemdelust BV levert monumentaal glas dat is ontwikkeld met het karakter van vroeger gecombineerd met de strenge kwaliteitseisen van de 21e eeuw zodat het karakteristieke gevelaanzicht gewaarborgd blijft.

Monumentale beglazing is bij ons verkrijgbaar als enkelglas, enkel gelaagd glas, enkel geluidswerend glas en als Spouwglas dat zich uitstekend laat combineren tot de door u gewenste samenstelling. Afhankelijk van de samenstelling is een isolatiewaarde van maar liefst U=1,6W/m²K te behalen, met een totale glasdikte van slechts 10 mm of U=1,0W/m² met een totale glasdikte van 23 mm. Goed voor uw gasrekening en het terugdringen van de CO2 uitstoot.

Montage van monumentenglas kan door onze monteurs op traditionele wijze met stopverf op basis van MS-Polymeer worden aangebracht zodat uw kozijnen na onze werkzaamheden nog steeds de bouwperiode van toen uitstralen.

Benieuwd naar onze oplossing voor uw situatie? Neemt u vandaag nog contact met ons op.