Glas speciaal voor monumentale panden

makkelijk vervangbaar met behoud van de authenticiteit en historie

Renovatie

FINEO glas, innovatieve glastechnologie voor een kostenefficiënte verduurzaming. Kies voor het behouden van bestaande kozijnen en ramen. Kies voor FINEO. Op deze wijze behouden historische gebouwen hun unieke uitstraling.

Restauratie

Zijn uw oude (schuif)ramen nog in goede staat? Met FINEO hoeft u ze niet te vervangen. Dankzij minimale glasdikte kunt u in vrijwel elk geval besparen op nieuwe kozijnen of ramen. Verduurzamen van authentieke ramen en kozijnen was nooit zo eenvoudig. Vlotte installatie, uitstekende prestaties en vaak een snelle goedkeuring van uw gemeente als het gaat om beschermde stads en dorpsgezichten.

Eigenschappen van Fineo glas op een rij

FINEO is de nieuwe standaard in woon- en leef- comfort. Deze innovatieve vacuümbeglazing introduceert een nieuwe generatie isolerend glas die onnoemelijk veel troeven combineert.

Voordelen van Fineo Glas

Energieverbruik

Goede isolatie van een gebouw is essentieel voor energiebesparing en voor het welzijn van de gebruiker. FINEO biedt een isolatiewaarde van 0,7 W/m²K wat gelijk is als drievoudige beglazing (Triple HR+++) Uw gebouw houdt de warmte beter vast. Als gebruiker ervaart u het warmtegevoel veel meer doordat de oppervlaktetemperatuur van FINEO veel hoger is dan enkelglas of dubbelglas.

15% meer licht

FINEO vacuümglas laat 15% meer licht door dan drievoudige beglazing. Met een positief effect op het welzijn van u en dat van uw medebewoners behaalt u met FINEO een optimale lichtopbrengst in uw leefruimte. De grotere lichtdoorlaat zorgt vanzelfsprekend ook voor extra energiewinst tijdens de wintermaanden. Het invallend zonlicht wordt optimaal benut.

Sterke geluidswering

Niets zo vervelend als hinderlijk geluid. FINEO presteert uitzonderlijk goed in geluidswering. In het bijzonder voor straatlawaai. Op dit geluidsspectrum wordt het lawaai nog eens 10dB extra gereduceerd, wat neerkomt op een halvering van de waarneming via ons gehoor. FINEO overtreft hierin zelfs dubbel- en drievoudige Triple beglazing.

Europees kwaliteitsproduct op maat

FINEO wordt exact op maat geproduceerd in Europa waar wij het ook plaatsen. Dit vermijdt onnodig vervuilend transport als bij importglas uit andere werelddelen. Een korte ketting en een sterk verkleinde ecologische voetafdruk. FINEO glas, een pasklare maatoplossing voor circulair duurzaam renoveren. Altijd exact op maat passend in uw project. FINEO is beschikbaar met verschillende unieke eigenschappen van inbraak vertragend tot grachten antiek en van geluiddempend tot zonregulering en al daar tussen.

Zekerheid gegarandeerd

Uw investering in FINEO is uw garantie op topkwaliteit. U kiest met FINEO voor zekerheid op lange termijn. Wij bevestigen uw vertrouwen in FINEO graag met een uitzonderlijke fabrieksgarantie van 15 jaar. Onze reden hiervoor is de uiterst betrouwbare technologie die de U-waarde van het glas constant houdt op zeer lange termijn. Zelfs als het niet verticaal geplaatst is.

Circulaire economie met 100% gerecycled materiaal

FINEO vacuümglas wordt samengesteld op een milieuvriendelijke manier. Opgebouwd met loodvrije en 100% recyclebare materialen. FINEO wordt op het eind van z’n levenscyclus gerecycled tot grondstof voor nieuw glas. Dit in tegenstelling tot lijmen en afstandhouder van traditioneel dubbelglas. Maar er is meer, want FINEO beperkt ook het onnodig slopen en afvoeren van bestaande kozijnen en ramen welke vaak nog in goede staat zijn. Hiermee wordt nodeloos vervuilende productie van nieuwe ramen voorkomen.

Ook voor nieuwbouw is ons glas uiterst geschikt

We zijn gespecialiseerd in het renoveren en restaureren van historische en monumentale panden. Echter kunnen we ook nieuwbouwprojecten voorzien van duurzaamheid met ons innovatief flinterdun product.  Meer weten? Neem contact met ons op!

Meer weten?

Vraag een offerte aan!

Deskundigheid in ons vakgebied, ervaring in het oplossen van uw glasvraagstukken en FINEO Certified Installer. Uitstekende referenties. Een no-nonsense organisatie en samenwerking zoals u dat wenst. Bij ons team is uw glasproject in goede handen. FINEO Center Amsterdam

U kunt uw glas vervangen zonder de kozijnen te vernieuwen. FINEO glas kan worden geïnstalleerd in bijna elk bestaand raam/kozijn waardoor u tijd en geld bespaart. Indien u nieuwe kozijnen of ramen wilt installeren zullen wij uw aanvraag samen met een partner beoordelen.